Ga naar de inhoud
Cameravrouw overleden

Acteur Alec Baldwin klaagt crew aan voor fataal schot op filmset

Alec Baldwin. Beeld © Getty Images

Alec Baldwin klaagt een aantal medewerkers van de westernfilm 'Rust' aan, meldt The Washington Post. Tijdens de filmopnames kwam cameravrouw Halyna Hutchins in oktober 2021 om het leven.

Op de filmset in New Mexico oefende de Amerikaanse acteur met een revolver die afging. Het schot trof de cameravrouw dodelijk in de borst. Filmregisseur Joel Souza raakte daarbij gewond.

Naam zuiveren

Baldwin wil wapensmid Hannah Gutierrez-Reed voor de rechter slepen, omdat zij de supervisie had over de wapens en munitie op de filmset. Hij klaagt ook assistent-regisseur Dave Halls en crewleden Sarah Zachery en Seth Kenny aan. Halls gaf de revolver aan Baldwin en vertelde hem dat het wapen veilig was. Zachery was verantwoordelijk voor de rekwisieten. Kenny leverde wapens en munitie en assisteerde de wapensmid, verklaart de advocaat van Baldwin.

Opnames
Lees ook:
Opnames film Rust weer verder na fataal schietincident

Volgens de advocaat wil Baldwin zijn naam zuiveren en houdt hij de aangeklaagden verantwoordelijk voor het fatale ongeval.

Tegen Baldwin zelf loopt op dit moment geen rechtszaak. In oktober werd bekend dat Alec en andere betrokken productieleden van de film een schikking hebben getroffen met Matthew Hutchins, de weduwnaar van de overleden cameravrouw. Hutchins gaf aan geen zin te hebben om iemand de schuld te geven voor de dood van Halyna en wilde het daarbij laten.