Ga naar de inhoud
Herstel verloopt 'oké'

Aanval op echtgenoot speelt mee in toekomstplannen Nancy Pelosi

Nancy en Paul Pelosi Beeld © Zuma Press

Het gaat 'oké' met Paul Pelosi, maar hij heeft nog een lange weg te gaan naar herstel. Dat vertelde zijn echtgenote Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, in een interview met CNN.

Volgens Pelosi speelt de aanval op haar man een factor in het bepalen van haar politieke toekomstplannen.

In het interview haalde de politica uit naar onder anderen Donald Trump en nieuwe Twitter-eigenaar Elon Musk, die de aanval op haar echtgenoot publiekelijk in twijfel hebben getrokken.

"De mensen aan de andere kant maken er een grap van en dat is traumatiserend", aldus de 82-jarige. Ze stelde dat het incident, waarbij Paul Pelosi in hun woning door een man die het op haar had voorzien werd verwond met een hamer, voortkwam uit 'dezelfde wortels, desinformatie en de rest' als de bestorming van het Capitool begin 2021.

Aanvaller
Lees ook:
Aanvaller Pelosi 'was op zelfmoordmissie', politie greep laat in

Niet lang nadat het interview werd uitgezonden, haalde Donald Trump in een live uitgezonden speech opnieuw uit naar Pelosi, zij het niet met betrekking tot de aanval.

Trump noemde de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden in zijn toespraak een beest. "Dan zullen ze wel weer zeggen: wat zegt hij iets vreselijks over Nancy. Maar ze heeft me twee keer proberen af te zetten voor niets", aldus de voormalig president.