Ga naar de inhoud
Twitter onder Musk

Duizenden mensen weg: Musk kondigt massaontslag aan bij Twitter

Tesla-topman Elon Musk. Beeld © ANP

In een e-mail aan het personeel van Twitter heeft de kersverse eigenaar Elon Musk aangekondigd dat er massaontslagen gaan vallen. Volgens de e-mail wordt vandaag bekendgemaakt wie zijn of haar baan kwijtraakt.

De e-mail aan het personeel is in handen van de Washington Post. Bronnen lieten eerder aan persbureau Bloomberg weten dat Musk zo'n 3700 van de 7500 personeelsleden wil ontslaan nu hij de eigenaar is van de berichtendienst.

'Moeilijk proces'

"Team, in een poging om Twitter op het juiste pad te brengen, beginnen wij aan het moeilijke proces om ons wereldwijde personeelsbestand te verkleinen", valt volgens de Amerikaanse krant in de e-mail te lezen. Dit is nodig "om het succes van het bedrijf in de toekomst te verzekeren", aldus de e-mail.

Bronnen meldden donderdag aan persbureau Reuters dat Musk er door adviseurs op is gewezen dat het bedrijf kostenbesparingen van 1 tot 3 miljoen dollar per dag door moet voeren.

Van
Lees ook:
Van Twitter massaal naar Mastodon? Deze gebruikers hebben geen zin in Musk

Volgens The New York Times staat Musk niet alleen onder druk om de kosten te drukken bij het bedrijf dat hij vorige week heeft overgenomen, maar moeten ook de opbrengsten omhoog. Er worden onder meer plannen gemaakt om gebruikers te laten betalen voor privéberichten en het bekijken van bepaalde video's, schrijft de Amerikaanse krant.

Bestuur weg

De rijkste persoon van de wereld, die ook de leiding heeft bij vier andere bedrijven waaronder autofabrikant Tesla, stuurde eerder al het volledige bestuur van Twitter weg om zelf interim-topman te worden van het bedrijf.

Experts
Lees ook:
Experts houden hart vast na overname Twitter: 'Musk kan belofte niet waarmaken'

De werknemers die moeten vertrekken, krijgen dat dus te horen via mail. Maar sommigen merken het al op een andere manier. Zo zijn er medewerkers die plotseling worden uitgelogd en niet meer bij interne mail en andere communicatie systemen kunnen. Zo zie je in onderstaande tweets: