Ga naar de inhoud
Thuis belaagd met hamer

Echtgenoot Nancy Pelosi na aanval weer uit ziekenhuis

Archiefbeeld van Nancy en Paul Pelosi. Beeld © Zuma Press

Paul Pelosi, de echtgenoot van het vooraanstaande Amerikaanse parlementslid Nancy Pelosi, is ontslagen uit het ziekenhuis, zes dagen nadat hij thuis in San Francisco was aangevallen door een indringer met een hamer.

Paul Pelosi (82) liep bij de aanval een schedelbreuk op en verwondingen aan zijn hand en arm. Hij is inmiddels weer thuis, meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN.

'Zelfmoordmissie'

De aanvaller, de 42-jarige David DePape, zou intussen tegen de politie hebben verklaard 'op zelfmoordmissie' te zijn geweest. De krant Washington Post meldde gisteren dat DePape tegenover de politie zou hebben toegegeven een lijst met doelwitten te hebben gehad.

Daarop zouden de namen staan van een lokale hoogleraar, verschillende prominente politici en hun familieleden. Hij zou ze hebben willen aanvallen om zo 'de leugens uit Washington' te bestrijden. Hij zei van plan te zijn geweest de knieën van Nancy Pelosi te breken als ze tegen hem zou liegen.

Aanvaller
Lees ook:
Aanvaller Pelosi 'was op zelfmoordmissie', politie greep laat in

Intussen schreef The Washington Post ook dat er kritiek is op het trage politieoptreden. Het huis van Pelosi wordt al acht jaar lang beveiligd en er hangen verschillende beveiligingscamera's bij de woning. De politie zou pas in actie zijn gekomen toen het alarmnummer was gebeld.

Beveiliging weg

Anonieme bronnen zeggen tegen de krant dat de camerabeelden niet goed bekeken werden, terwijl de man met de hamer daar wel duidelijk op te zien was. De agenten die normaal buiten de woning van Pelosi de wacht houden, zouden vertrokken zijn nadat de Amerikaanse toppolitica zelf het huis had verlaten. Haar man bleef alleen achter.

Nancy
Lees ook:
Nancy Pelosi na woningoverval op haar man: 'We zijn getraumatiseerd'