Ga naar de inhoud
Paul Pelosi in ziekenhuis

Nancy Pelosi na woningoverval op haar man: 'We zijn getraumatiseerd'

Archiefbeeld van Nancy en Paul Pelosi. Beeld © Zuma Press

De voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi heeft een korte open brief aan haar collega's geschreven over de woningoverval waarbij haar man gewond raakte. Pelosi zegt 'diepbedroefd' te zijn. "We zijn getraumatiseerd door de levensbedreigende aanval op onze Pop."

De 82-jarige Paul Pelosi, wiens vrouw al jaren wordt bedreigd via de sociale media, liep een schedelbreuk op en verwondingen aan een arm en beide handen nadat een aanvaller het huis binnendrong en de man met een hamer aanviel.

De aanvaller was op zoek naar Nancy Pelosi. De man schreeuwde haar naam door het huis, zeggen twee agenten die betrokken zijn bij het onderzoek. De vermoedelijke dader (42) gelooft volgens mediaberichten in complottheorieën die met name de ronde doen in rechts-extremistische kringen.

Overvaller
Lees ook:
Overvaller was in huis op zoek naar Democratische leider Nancy Pelosi

"Gisterochtend brak een gewelddadige man in ons ouderlijk huis in, eiste mij te confronteren en viel mijn man Paul brutaal aan", schrijft Pelosi. "Onze kinderen, onze kleinkinderen en ik zijn diepbedroefd en getraumatiseerd door de levensbedreigende aanval op Pop."

'Gaat steeds beter'

Nancy Pelosi zegt dat het 'steeds beter' met haar man gaat. "We zijn dankbaar voor de snelle reactie van wetshandhavers en hulpdiensten, en voor de levensreddende medische zorg die hij krijgt."

Amerika-correspondent voor RTL Boulevard Michiel Vos is getrouwd met de dochter van Paul en Nancy Pelosi. Hij reageert geschrokken op de aanval op zijn schoonvader:

Michiel Vos reageert op aanval op schoonvader

00:43
Michiel Vos: "We zijn geschokt en in de war"