Ga naar de inhoud
Twitter onder Musk

Musk neemt Twitter over, geeft top van het bedrijf de zak

Elon Musk heeft Twitter overgenomen

Het hing al een hele tijd in de lucht, maar nu is het een feit: Elon Musk is eigenaar geworden van Twitter. Dat schrijven Amerikaanse media op basis van ingewijden. 

Meteen nadat de overname ter waarde van 44 miljard dollar rond was gekomen, ontsloeg de miljardair de huidige Twitter-topman Parag Agrawal.

Volgens The New York Times zijn zeker vier leden van de top van Twitter meteen na de overname hun baan kwijtgeraakt. 

Chief Twit

Naast Agrawal zou het volgens bronnen gaan om de financiële topman Ned Segal, de hoogste juridische baas Vijaya Gadde en algemeen adviseur Sean Edgett. Zeker één van deze ontslagen hooggeplaatste medewerkers zou fysiek het hoofdkantoor van Twitter in San Francisco uit zijn gezet, stellen de bronnen. Nieuwszender CNN spreekt van drie ontslagen in de top en noemt Edgett niet.

Enkele uren later schreef Musk op Twitter dat 'de vogel is bevrijd':

Tesla-topman Musk had beloofd om de bewogen aankoop van Twitter uiterlijk vandaag definitief af te ronden, nadat hij eerder dit jaar geprobeerd had onder de overname uit te komen. Woensdag was Musk op het hoofdkantoor van het sociale medium en deelde daar foto's van op Twitter. Op zijn Twitter-account noemde Musk zich al 'Chief Twit'.

'Elon
Lees ook
'Elon Musk wil na Twitter-overname driekwart van personeel ontslaan'

Trump terug?

Musk wil dat Twitter voor iedereen een 'warm en verwelkomend' sociaal mediaplatform is. Ook stelt hij dat Twitter het 'meest gerespecteerde mediaplatform ter wereld voor adverteerders' moet zijn. 

De rijkste man ter wereld heeft eerder aangegeven van Twitter een bastion voor de vrijheid van meningsuiting te willen maken, een vrijplaats voor ook onwelgevallige meningen. Zo zou ook de verbannen oud-president Donald Trump op het platform mogen terugkeren.

Musk
Lees ook
Musk wil Twitter onderdeel maken van 'X': een app voor 'alles'