Ga naar de inhoud
Geen gewonden

Vliegtuig schiet bij slecht weer van landingsbaan op de Filipijnen

Er is flinke schade aan het vliegtuig. De landingsbaan is tijdelijk gesloten. Beeld © ANP / AP

Een toestel van Korean Air is gisteravond bij slecht weer van de landingsbaan geraakt op de Filipijnen. De luchtvaartmaatschappij meldt dat de piloot er twee keer niet in slaagde om te landen, bij de derde poging ging het mis. Geen van de 173 mensen aan boord raakte gewond.

Op beelden die de Filipijnse luchtvaartautoriteit deelt, is te zien dat het vliegtuig zwaar beschadigd is. Het toestel was vanuit de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul vertrokken en onderweg naar Cebu, op de Filipijnen. Daar schoot het na de landing van de landingsbaan.

Nooduitgang

"Alle passagiers zijn overgebracht naar hotels", schrijft de luchtvaartmaatschappij Korean Air in een verklaring. Niemand raakte gewond. Ooggetuigen zagen hoe passagiers het toestel via de nooduitgangen verlieten. 

Lokale media melden dat het onweerde toen het vliegtuig probeerde te landen. De luchthaven is inmiddels gesloten terwijl de autoriteiten onderzoek doen. Hoe het ongeluk kon gebeuren is volgens de luchtvaartmaatschappij nog niet duidelijk. 

Het vliegtuig dat van de landingsbaan schoot is ruim twintig jaar oud. De laatste keer dat een Korean Air-vlucht fataal eindigde, was in 1997.

Bekijk ook: Vliegtuig mist landingsbaan Montpellier en belandt in water

00:30
Door slechte weersomstandigheden miste een vliegtuig de landingsbaan in het Franse Montpellier, waardoor het met de neus in een meer terechtkwam. Het toestel vervoerde post, geen van de drie inzittenden raakte gewond.