Ga naar de inhoud
Kortste premier ooit

Van bedorven sla tot Airbnb: Britten kunnen ook lachen om vertrek Truss

Het aftreden van Liz Truss als Britse premier zorgt in het Verenigd Koninkrijk voor een politieke chaos. Maar toch kunnen veel Britten de humor er ook wel van inzien. Op sociale media worden veel memes en grappen gedeeld over het aftreden van Truss. We zetten er een aantal op een rijtje.

De onderstaande video vat haar tijd als Britse leider misschien wel het best samen. Truss trad begin september met flink wat enthousiasme en vertrouwen aan, maar moest de politieke arena als premier alweer snel verlaten.

De Britse tabloid Daily Star haalde vorige week de lachers op zijn hand toen de krant een wedstrijd tussen Truss en een krop sla opende. Wie zou het langst overleven, vroeg de krant zich af. Vandaag eren ze de winnaar: de krop sla.

Britse premier Liz Truss verliest van krop sla

00:44

Truss is met afstand de kortst zittende premier van Groot Brittannië en dat zorgt voor grote hilariteit. Zo beweerde deze twitteraar een paar dagen geleden al dat een fles afwasmiddel langer meegaat dan drie conservatieve premiers. 

Voetbalminnend Nederland keek een aantal jaren geleden al op van hoe snel Frank de Boer ontslagen werd bij voetbalclub Crystal Palace. Hij hield het daar 77 dagen uit. Met de kennis van nu was dat niet eens zo slecht.

Om de overgang naar een nieuwe premier zo soepel mogelijk te laten verlopen doet de ambtswoning van de Britse premier er wellicht goed aan om een nieuwe deur te laten installeren. 

Ondertussen dient er al snel een nieuwe kandidaat voor het premierschap aan. Het is een bekend gezicht voor de Britten.

Al krijgt Larry de kat wel flinke concurrentie als ook Hugh Grant zich meldt. 

Voor wie nog graag een bezoekje aan Londen wil brengen valt er via Airbnb tijdelijk een mooie plek te boeken. Prijzen zijn in overleg met de verhuurder. Het zou momenteel niet al te moeilijk moeten zijn om een kort verblijf te boeken.