Ga naar de inhoud
Lola (12) uit Parijs

Franse justitie: dode meisje in koffer is verkracht en vermoord

Bloemen bij het gebouw in Parijs waar de 12-jarige Lola vrijdag verdween. Beeld © ANP

Justitie in Frankrijk gaat ervan uit dat het 12-jarige meisje Lola, dat vrijdag dood werd gevonden in een koffer in Parijs, onder meer is verkracht, gefolterd en vermoord. Het onderzoek richt zich op een 24-jarige vrouw en een 43-jarige man.

Ze zijn allebei aangehouden in verband met de vondst van het lichaam. Vandaag verschenen zij voor de onderzoeksrechter. De vrouw wordt gezien als hoofdverdachte. Zij zou op beelden van beveiligingscamera's te zien zijn met Lola en sleepte ook met een grote koffer bij het pand waar het meisje woonde. De man zou de bestuurder zijn van de auto waar de koffer vermoedelijk in is gelegd.

Ontvoering

Lola werd vrijdagmiddag als vermist opgegeven nadat ze niet was thuisgekomen. De politie kwam snel in actie omdat er aanwijzingen waren die op een ontvoering wezen. De vader van Lola, die conciërge en bewoner is van het pand, had op bewakingscamera's gezien dat ze die middag wél in het pand was teruggekeerd.

Parijs
Lees ook:
Parijs in de ban van overleden meisje in koffer: zes aanhoudingen

Het levenloze meisje werd aan het einde van de avond door een dakloze gevonden in een koffer vlak bij haar woning. Ze had tape over haar gezicht en is gestikt. Ook had het meisje steekwonden.

Cijfers

Volgens Le Parisien zou haar keel zijn doorgesneden. De Franse nieuwszender BFM TV schreef ook dat op het lichaam de cijfers '0' en '1' waren geschreven. De politie wilde daar niets over kwijt.

In het onderzoek werden zes mensen aangehouden, maar vier van hen zijn alweer vrijgelaten.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.