Ga naar de inhoud
Vermoord

Vermist meisje (12) dood teruggevonden in koffer in Parijs

Beeld ter illustratie Beeld © ANP

Een 12-jarig meisje dat sinds vrijdagmiddag werd vermist in Parijs, is dood teruggevonden in een koffer. Het meisje was niet thuisgekomen van school waarop de alarmbellen bij haar ouders afgingen en zij aangifte van vermissing deden. Later in de avond werd ze dood in de koffer teruggevonden met verwondingen aan haar keel.

De Franse politie behandelt de zaak als ontvoering en moord. Op beelden van bewakingscamera's van het pand waar het meisje woonde is volgens de vader van het meisje te zien hoe ze wel in de middag in het pand terugkeert. Toch kwam ze nooit aan in het ouderlijk appartement.

Handen vastgebonden

Ook zou op die beelden te zien zijn dat een vrouw vanuit de kelder van het pand met moeite een koffer sleept. Deze vrouw zou nog op de vlucht zijn, aldus de Franse nieuwszender BFMTV.

De koffer waar het meisje in werd gevonden, bevond zich in de kelder van het pand waar ze woonde met haar ouders. Toen het meisje werd aangetroffen waren haar handen en voeten vastgebonden en was er tape over haar gezicht geplakt.

Nederlander
Lees ook:
Nederlander Aydin C. krijgt 13 jaar cel in zaak-Amanda Todd

In de kelder van het pand zouden spullen zijn aangetroffen die voor de politie op een ontvoering duiden, schrijven Franse media. Er werd onder meer een fles whisky gevonden. 

Tot nu toe heeft de politie vier aanhoudingen verricht. Wel geven Franse media aan dat dit niet per se verdachten hoeven te zijn. Ook een voorbijganger zou voor verhoor zijn meegenomen. 

De vier aanhoudingen zouden zijn verricht in de plaats Bois-Colombes, in het noorden van Parijs.