Ga naar de inhoud
Britse peuter

Duitse justitie klaagt Maddie McCann-verdachte aan voor misbruik kinderen

Madeleine McCann vlak voor haar verdwijning. Beeld © AFP

De hoofdverdachte van de verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann, de Duitser Christian Brückner, is aangeklaagd voor nog drie verkrachtingen en twee gevallen van seksueel misbruik van kinderen. Dit maakte de Duitse justitie bekend.

Volgens de aanklachten zou Brückner (45) zich tussen eind 2000 en juni 2017 meerdere malen hebben vergrepen aan kinderen in Portugal. McCann verbleef gedurende haar verdwijning ook in dat land. 

Ergens tussen 2000 en 2006 zou de Duitser een oude vrouw hebben verkracht in haar vakantiewoning in Portugal. Ook zou hij dit gefilmd hebben. Gedurende dezelfde periode zou hij ook een vermoedelijk 14-jarig meisje hebben misbruikt en dit hebben opgenomen.

Strand en speeltuin

De aanklacht noemt ook nog de verkrachting van een vrouw in 2004. In 2007 en 2017 zou de man ten overstaan van jonge kinderen hebben gemasturbeerd op een strand en in een speeltuin.

De aanklachten staan overigens los van de zaak van de Britse peuter. Zij verdween in 2007 uit het vakantieverblijf van haar ouders in Praia da Luz.

Verdachte
Lees ook:
Verdachte zaak-Madeleine McCann zegt dat hij een alibi heeft

De verdwijning van McCann zorgt al 15 jaar lang voor vragen en mysterie. In april dit jaar werd Brückner officieel als hoofdverdachte aangemerkt door de Duitse justitie.

Wit-gele camper

De Daily Mirror berichtte eerder dit jaar dat de verdachte gedurende de verdwijning van McCann leefde in een wit-gele camper. Daarin zou volgens de krant een voorwerp aangetroffen zijn dat aan haar toebehoorde, maar haar DNA werd niet gevonden. De Duitse justitie wilde toen de vondst bevestigen noch ontkennen, maar zei wel dat er 'enkele feiten en nieuw bewijs' zijn ontdekt.

Momenteel zit Brückner in Duitsland een celstraf van zeven jaar uit voor de verkrachting van een vrouw in 2005 in Praia da Luz.

Eerder maakten we deze video over de hoofdverdachte:

Na 13 jaar nieuwe verdachte gepakt voor verdwijning Maddie: dit is Christian B.

02:18
De Duitse justitie heeft sterke vermoedens dat de in 2007 vermist geraakte Madeleine McCann (3) is overleden. De 43-jarige Christian B. werd in juni 2020 aangehouden voor de verdwijning van het meisje in Portugal.