Ga naar de inhoud
Zeker 25 doden

Hele straten in Venezuela 'weggevaagd' door aardverschuiving na stortregen

Inwoners van Tejerias tussen het puin in hun stad. Beeld © ANP / EPA

Delen van de stad Tejerias in Venezuela zijn weggevaagd door aardverschuivingen na stortregens. De autoriteiten van het Zuid-Amerikaanse land melden zeker 25 doden, ruim 50 anderen worden vermist. De president noemt de situatie 'moeizaam en pijnlijk'.

Op beelden is te zien dat Tejerias, op 70 kilometer ten zuidwesten van hoofdstad Caracas, is overspoeld met stenen, boomtakken en modder. "Wat er in deze stad is gebeurd, is een tragedie", zegt vicepresident Delcy Rodriguez vanuit de stad. Er wonen ruim 70.000 mensen in de plaats.

Maand regen in acht uur

Volgens Rodriguez viel in acht uur tijd de hoeveelheid regen die normaal in een maand valt. Daardoor overstroomden vijf rivieren en ontstonden de aardverschuivingen. "We hebben jongens, meisjes verloren", zei ze vanuit een ondergelopen straat.

Van
Lees ook:
Van wie is het? Touwtrekken om goudvoorraad Venezuela

President Nicolas Maduro heeft in een tweet laten weten dat hij de regio als rampgebied heeft bestempeld. Ook kondigde hij drie dagen van rouw af.

Leger ingezet

Een 55-jarige inwoner van de stad, Carmen Melendez, zegt tegen persbureau AFP dat 'Tejerias is weggevaagd'. Militairen en reddingswerkers zijn ingezet om overlevenden op te sporen. Gevreesd wordt dat het dodental verder stijgt.