Ga naar de inhoud
'Russische lakei'

Trump eist 475 miljoen dollar van CNN om 'campagne van laster en smaad'

Donald Trump deze week op campagne in de staat Michigan. Beeld © ANP / Jeff Kowalsky

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump klaagt de Amerikaanse nieuwszender CNN aan voor 'een campagne van smaad en laster'. De ex-president eist een bedrag van 475 miljoen dollar.

De advocaten van Trump menen dat CNN de campagne tegen hem heeft opgeschroefd uit vrees dat hij in 2024 meedoet aan de presidentsverkiezingen. Volgens persbureau Reuters weigerde de zender commentaar te geven op het nieuws.

Russische lakei

CNN heeft geprobeerd Trump te bezoedelen 'met een reeks steeds schandaligere, onjuiste en lasterlijke etiketten zoals racist, Russische lakei, opstandeling en uiteindelijk Hitler', schrijven de advocaten van de voormalige president in de stukken die ze bij de rechtbank in Fort Lauderdale in de staat Florida hebben ingediend.

In het dossier wordt ook het bedrag van zeker 475 miljoen dollar genoemd, die Trump als schadevergoeding wil hebben.

Zaak tegen Hillary Clinton

De zender CNN heeft geprobeerd zijn enorme invloed, zogenaamd als een betrouwbare nieuwsbron, te gebruiken om Trump in een kwaad daglicht te stellen 'met het doel hem politiek te verslaan', stellen de juristen van Trump.

Trump deinst er niet voor terug (vermeende) vijanden aan te klagen sinds hij geen president meer is. Hij boekt maar beperkt succes. Zijn rechtszaak waarin hij zijn verkiezingsrivaal Hillary Clinton uit 2016 en tientallen anderen ervan beschuldigde destijds tegen hem samen te zweren, is onlangs verworpen door een rechter.

Staat
Lees ook:
Staat New York klaagt Trump aan voor belastingontduiking