Ga naar de inhoud
Alle ribben gebroken

30 jaar cel geëist tegen Nederlander die vrouw doodsloeg in Spanje

De Nederlander wacht een lange celstraf in Spanje.

Tegen een 54-jarige Nederlandse man die een oudere vrouw in Spanje bruut beroofde en zo hard sloeg dat ze overleed, is 30 jaar cel geëist. Komende week hoort hij voor het gerechtshof in Elche zijn straf.

Nicolas P. deed al een paar jaar klusjes voor de 70-jarige Britse vrouw in het plaatsje Granja de Rocamora (Alicante). In 2019 wilde hij 50 euro van haar lenen. Toen de vrouw het geld wilde pakken, zag de Nederlandse man dat ze 600 euro aan biljetten in haar portemonnee had. Hij pakte dat volgens de officier van justitie met geweld van haar af.

De vrouw kwam op de grond terecht, waarna Nicolas P. haar schopte en stompte. Ze had al haar ribben, haar borstbeen en kaak gebroken. Ook had ze schedelkneuzingen en een scheurtje in haar hartspier. De Britse vrouw overleed ter plaatse. De Nederlander verbraste het geroofde geld volgens The Daily Mail dezelfde dag nog in bars en een nachtclub.

Ook in Nederland vervolgd

In eerste aanleg werd de man veroordeeld tot 23 jaar voor moord en twee jaar en zes maanden voor diefstal. Daartegen ging justitie in beroep. Tegen hem is nu 30 jaar cel geëist, meldt de Spaanse nieuwszender ABC. Komende week zal hij voor het hof in Elche zijn definitieve straf te horen krijgen.

Nicolaas P. was eerder ook al veroordeeld voor straatovervallen op vrouwen in Spanje. Ook in Nederland werd hij vervolgd voor drugs- en wapenbezit.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update