Ga naar de inhoud
'Zero-covid'

27 mensen omgekomen in China door busongeluk op weg naar quarantainecentrum

Deze foto van de bus van voor het ongeluk circuleert op Chinese sociale media. De bus was op weg naar een quarantainelocatie.

Bij een busongeluk in China zijn 27 mensen om het leven gekomen en nog eens 20 mensen gewond geraakt. De bus was op weg naar een quarantainecentrum voor coronapatiënten.

Het gaat om het dodelijkste verkeersongeluk in het land tot nu toe dit jaar. Het ongeluk vond om 02.40 uur (lokale tijd) plaats op een snelweg in een bergachtig gebied in de provincie Guizhou.

Onbekende oorzaak

Volgens de staatsomroep CCTV kwam de bus, waar in totaal 47 mensen in zaten, door nog onbekende reden op zijn kant te liggen.

Op sociale media gingen al snel foto's rond waarop te zien zou zijn dat de passagiers en de chauffeur speciale pakken dragen die bescherming moeten bieden tegen het coronavirus. De autoriteiten bevestigden dat in de bus mensen zaten 'die aan de epidemie gelinkt waren', en dat ze op weg waren naar een quarantainecentrum.

'Zero-Covid'

China kent een streng 'zero-Covid'-beleid. Mensen die positief testen op het virus worden direct in quarantaine geplaatst, net als mensen met wie zij contact hebben gehad.

Hoe
Lees ook:
Hoe lang houdt de Chinese president Xi zijn zerocovidbeleid vol? 'Hij is bang voor onrust'