Ga naar de inhoud
Zonder verwarming

Politie bevrijdt vrouw die 22 jaar door familie werd opgesloten in schuur

De deur van een schuur (archieffoto) Beeld © iStock

De Italiaanse politie heeft in Bojano, in de zuidelijke provincie Campobasso, een 67-jarige vrouw bevrijd die al 22 jaar zou worden vastgehouden door haar broer en schoonzus. Ze zou zijn opgesloten in een schuur zonder verwarming.

Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA.

De beproeving van de vrouw begon in 1995 toen ze bij haar broer introk, zodat ze niet alleen zou zijn na de dood van haar man. Na een paar jaar kregen de broer en schoonzus blijkbaar genoeg van het samenwonen met de vrouw en besloten haar op te sluiten in een kamer in een schuur zonder verwarming.

Geslagen

Ze kreeg naar verluidt geen medische zorg en werd geslagen en aan ander psychisch geweld onderworpen door haar familieleden. Wel mocht ze zich één keer per maand wassen in een oude wasbak.

Man
Lees ook:
Man jarenlang vastgehouden in duivenhok

Verder werd ze zelden buiten gelaten, en nooit zonder toezicht van haar familieleden. Ze mocht met niemand praten.

Tip

De politie begon de situatie te onderzoeken nadat ze enkele maanden geleden een tip had gekregen. Ze doorzochten het huis, waar ze de vrouw aantroffen. Ze namen haar mee naar hun bureau, en toen het slachtoffer er eenmaal van overtuigd was dat ze niet meer bij haar familieleden hoefde te wonen, vertelde ze haar verhaal.

De vrouw woont nu in een opvanghuis.