Ga naar de inhoud
Bestuurder Porsche

Man van Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi met drank op achter stuur

Paul (links) en Nancy Pelosi (rechts), ter illustratie. Beeld © ANP

De man van Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft bekend dat hij een paar maanden geleden met drank op achter het stuur zat. Paul Pelosi moet daarom vijf dagen de cel in en heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar opgelegd gekregen.

Paul Pelosi veroorzaakte in mei van dit jaar in Californië een verkeersongeluk waarbij een bestuurder van een andere auto lichtgewond raakte.

Het ongeluk gebeurde 's avonds laat in het district Napa, ten noorden van San Francisco, waar Pelosi een Porsche Carrera bestuurde. Dat schrijven buitenlandse media.

Blaastest

De politie merkte bij aankomst dat de 82-jarige Pelosi 'niet recht liep, moeizaam sprak en naar alcohol rook'. Hij moest een blaastest doen en bleek te veel te hebben gedronken. Het gebied waar Pelosi het ongeluk veroorzaakte is een bekende wijnstreek.

Pelosi
Lees ook:
Pelosi na reis in Azië: Chinese president is 'een bange pestkop'

Pelosi bracht al twee dagen in de cel door. Een rechter oordeelde gisteren dat hij in plaats van de resterende tijd in de gevangenis ook een taakstraf van acht uur kan volbrengen.

Verplichte cursus

De man van de Amerikaanse toppolitica moet verder verplicht een cursus van drie maanden volgen over alcoholgebruik in het verkeer. Ook wordt er in zijn Porsche een alcoholslot geïnstalleerd. Hij kan de wagen pas starten nadat hij een blaastest heeft gedaan.

Nancy Pelosi, die eerder deze maand in opspraak kwam vanwege haar bezoek aan Taiwan, heeft niet gereageerd op het verkeersongeval dat haar man veroorzaakte.

Dodelijk
Lees ook:
Dodelijk ongeluk door alcohol of roekeloos rijgedrag? Dan levenslange straf mogelijk in VK