Ga naar de inhoud
Al-Shabaab

Bloedbad in Somalië: 12 doden door terreuraanslag op hotel

Veiligheidstroepen bij het hotel. Beeld © AFP

De bestorming van een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu heeft aan zeker twaalf mensen het leven gekost. Terroristen van Al-Shabaab drongen het hotel binnen.

Voordat ze het Hayat-hotel binnengingen, lieten ze twee autobommen afgaan. Al schietend drongen de terroristen het hotel binnen.

Veiligheidstroepen hebben de grootste moeite om de controle over het hotel terug te krijgen. Daar waren ze vanochtend nog steeds niet in geslaagd.

Schoten en explosies

"De operatie komt ten einde, maar is nog niet klaar", zegt een veiligheidsfunctionaris tegen persbureau Reuters. Volgens ooggetuigen waren de hele avond schoten en explosies te horen in de stad.

Het hotel ligt vlak bij de luchthaven en is volgens ooggetuigen voor een deel verwoest. Het zou populair zijn bij politici. Al-Shabaab zaait al vijftien jaar dood en verderf in het land en zegt een streng islamitische staat na te streven.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update