Ga naar de inhoud
Vrouwonvriendelijke uitspraken

Omstreden influencer Andrew Tate verbannen van Facebook en Instagram

Andrew Tate. Beeld © Wikipedia.

Influencer Andrew Tate is verbannen van Facebook en Instagram. Volgens Meta, het bedrijf achter de twee platforms, heeft Tate de regels overtreden. Eerder werd Tate al verbannen van Twitter.

De 35-jarige omstreden Brit zou het beleid 'ten aanzien van gevaarlijke organisaties en individuen' hebben geschonden, schrijft de BBC. Verder gaf het sociale mediabedrijf geen verklaring. Het Instagramaccount van Tate had 4,7 miljoen volgers toen het werd verwijderd.

Tate werd geboren in Amerika en groeide op in het Britse Luton. Hij is door zijn vrouwonvriendelijke uitspraken erg omstreden. In 2016 werd hij bekend bij het grotere publiek door zijn deelname aan het reality tv-programma Big Brother. 

Hoe
Lees ook:
Hoe Andrew Tate een TikTok-fenomeen werd met verspreiden van vrouwenhaat

Tate werd al na een paar dagen het programma uitgezet toen op sociale media een video opdook waarin hij een vrouw sloeg met een zweep. Hij zei daarin dat hij de vrouw zou vermoorden als zij nog een keer met een andere man zou appen. De influencer zei dat de vrouw toestemming had gegeven voor de video.

'Vrouwen zelf verantwoordelijk voor misbruik' 

Later raakte het internetfenomeen meerdere keren in opspraak. Hij werd onder meer van Twitter verbannen omdat hij zei dat vrouwen 'zelf verantwoordelijkheid'  dragen voor seksueel misbruik. 

Sinds een aantal jaar woont Andrew Tate in Roemenië. Hij heeft nog niet gereageerd op het verwijderen van zijn accounts.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.