Ga naar de inhoud
Lugubere vondst

Schoen met deel voet gevonden in water natuurpark Yellowstone

De natuurlijke warmwaterbron op archiefbeeld. Beeld © CNN

In het Amerikaanse natuurpark Yellowstone National Park is dinsdag een schoen gevonden met daarin een deel van een voet. De lugubere vondst dreef rond in een natuurlijke warmwaterbron in het zuiden van het park en werd ontdekt door een medewerker.

De schoen en voet werden gevonden in het zuidelijke deel van het natuurpark dat grotendeels in de Amerikaanse staat Wyoming ligt. Een nabijgelegen gebied dat veel toeristen trekt werd afgesloten na de ontdekking, maar werd kort daarna weer geopend, meldt CBS News.

Onderzoek

De vondst werd gisteren bekendgemaakt door lokale autoriteiten van het natuurpark. Die zijn inmiddels een onderzoek begonnen, meldt een woordvoerder. De afkomst van het ledemaat is nog niet bekend en ook is er niets bekend over een mogelijke vermissing. 

Koffers
Lees ook:
Koffers met lichaamsdelen van twee kinderen gevonden in Nieuw-Zeeland

De natuurlijke warmwaterbron waarin de voet gevonden werd is volgens medewerkers van het park ongeveer zestien meter diep en het water heeft een temperatuur van 60 graden. Het gaat niet om een geiser, waar het water op momenten uit omhoog spuit. Enkele jaren geleden, in 2016, overleed een bezoeker van Yellowstone toen die in zo'n geiser viel en in het gloeiendhete water terechtkwam.

Overstromingen

Twee maanden geleden werden delen van het natuurpark nog afgesloten omdat dagenlange regenval enkele wegen in het gebied verwoestte. Hevige overstromingen richtten toen op meerdere plekken aanzienlijke schade aan.   

Bekijk ook: Evacuaties en wegdrijvende huizen door overstromingen in Yellowstone Park

01:20
Het Yellowstone National Park werd afgelopen juni voor het eerst in 34 jaar gesloten vanwege overstromingen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore