Ga naar de inhoud
87 jaar oud

'Vriendelijke oude man' in scootmobiel op klaarlichte dag doodgestoken in Londen

De 87-jarige Thomas O'Halloran reed in zijn scootmobiel toen hij door een nog onbekende dader werd doodgestoken. Beeld © Metropolitan Police

In Londen is met afschuw gereageerd op de dood van een 87-jarige man. Thomas O'Halloran reed in zijn scootmobiel door West-Londen toen hij werd neergestoken. Hij overleed ter plaatse. De politie heeft beelden van de dader vrijgegeven in de hoop hem zo snel mogelijk te vinden.

De dader van de steekpartij ging er gelijk vandoor. De politie riep mensen in de omgeving daarom op om beelden te delen van dashcams of helmcamera's. Al snel werd een verdachte gezien op beelden van een beveiligingscamera, terwijl hij met een mes in zijn hand wegrende van de plaats van de steekpartij. Die beelden zijn nu met het publiek gedeeld.

Het slachtoffer, Thomas O'Halloran, wordt bij Sky News door een buurtbewoner omschreven als 'een vriendelijke, oude man'. "We zagen hem altijd op zijn scootmobiel – hij lachte altijd." De man had volgens de nieuwszender kinderen en kleinkinderen, en speelde accordeon voor een supermarkt in de buurt om geld te verdienen. Waarom de man is doodgestoken, is niet bekend.

Vaak jonge mannen

Steekpartijen zijn een groot probleem onder groepen jongeren en jonge mannen in Londen. Dat het slachtoffer nu een weerloze bejaarde is, is een schok. Burgemeester Sadiq Khan zegt in een reactie dat hij het verschrikkelijk vindt en spreekt over een 'afschuwelijke aanval'. Ook de politie spreekt over een verschrikkelijk incident en zegt dat het grote ongerustheid zal veroorzaken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore