Bijna buiten bewustzijn

Belgische baby en dreumes achtergelaten, terwijl ouders gingen zwemmen

16 augustus 2022 09:27 Aangepast: 16 augustus 2022 09:31
Plopsaqua in het Belgische Hannut-Landen. Beeld © Frederic Sierakowski / Isopix

In een Belgisch zwembad hebben twee ouders hun baby van zes maanden en een dreumes van anderhalf jaar oud achtergelaten tussen de rugzakken om zelf even te kunnen zwemmen. De kinderen raakten volgens hulpdiensten bijna buiten bewustzijn.

Burgemeester Gino Debroux van de gemeente Landen zegt tegen Belgische media dat het personeel van het zwembad Plopsaqua bewegingen zag tussen de rugzakken buiten naast het zwembad. "Eerst dacht men dat er een hond was binnengesmokkeld", zei hij.

Kinderverwaarlozing

Maar dat bleek niet zo. Een paar medewerkers gingen kijken en troffen de twee kinderen aan. Omdat het niet goed leek te gaan, werden meteen de hulpdiensten gealarmeerd. De ouders waren nog altijd onvindbaar. De burgemeester: "De medische ploeg stelde vast dat de kinderen half bewusteloos waren, en dat dit ook een geval van kinderverwaarlozing betreft."

Twintig minuten nadat de hulpdiensten arriveerden, werden de ouders pas gevonden. Zij werden verhoord door de politie, waarna de kinderen naar het ziekenhuis werden gebracht.

Aangehouden

Plopsaqua is onderdeel van de Plopsa-pretparken en ook de directeur van het bedrijf bevestigt het incident. "De kinderen konden niet meer communiceren en leken niet in goeden doen", zei hij. Of de kinderen nog in het ziekenhuis liggen is onduidelijk. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ouders denken nog vaak dat kind gilt als het verdrinkt – dat is niet zo

De burgemeester van het nabijgelegen Hannuit heeft begrepen dat de ouders door de politie zijn opgepakt. "Maar daar heb ik nog geen officiële bevestiging van."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore