Orgaandonatie

Actrice Anne Heche (53) na overlijden nu ook van beademing gehaald

15 augustus 2022 05:27 Aangepast: 15 augustus 2022 05:29

De Amerikaanse actrice Anne Heche is gisteravond (lokale tijd) van de beademing gehaald, nadat ze vrijdag al wettelijk dood was verklaard omdat ze hersendood was.

Haar familieleden bevestigen dat aan CNN en The Washington Post. Heche, die 53 is geworden, lag ruim een week in het ziekenhuis nadat ze op 5 augustus zwaargewond was geraakt toen ze met haar auto een woning in reed en er een grote brand uitbrak.

Orgaandonatie

Nadat Heche dood was verklaard werd ze aan de beademing gehouden om te kijken of haar organen gedoneerd konden worden. Of er ook inderdaad organen zijn gedoneerd, is niet duidelijk.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hart overleden Anne Heche op gang gehouden voor orgaandonatie

De actrice werd in de jaren tachtig bekend door haar rol in de soap Another World. Ze was daarin te zien tot en met 1992. Later speelde ze in films als Donnie Brasco (1997), Wag the Dog (1997) en Six Days Seven Nights (1998). Voor haar rol in de tv-film Gracie's Choice uit 2004 werd ze genomineerd voor een Emmy Award.

Relatie met Ellen DeGeneres

Eind jaren negentig trok Heche veel media-aandacht vanwege haar relatie met Ellen DeGeneres. kort nadat de presentatrice uit de kast was gekomen. De twee gingen in 2000 na drie jaar uit elkaar. Op sociale media schreef DeGeneres vlak voor het overlijden van Heche: "Dit is een verdrietige dag. Ik stuur al mijn liefde naar Annes kinderen, familie en vrienden."

Een jaar na het einde van haar relatie met DeGeneres trouwde Heche met cameraman Coleman Laffoon, met wie ze een zoon kreeg. In 2007 vroeg ze een scheiding aan, die twee jaar later definitief was. De actrice kreeg daarna een relatie met acteur James Tupper, met wie ze ook een zoon kreeg. De twee gingen in 2018 uit elkaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Slachtoffer crash Anne Heche 'leeft mee' met nabestaanden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore