'Zag mensen vallen'

7 gewonden bij schietpartij Jeruzalem, mogelijk terrorisme

14 augustus 2022 06:45 Aangepast: 14 augustus 2022 11:10
Schietpartij Jeruzalem. Beeld © ANP

In de Jeruzalem zijn minstens zeven gewonden gevallen bij een schietpartij op een bus. Twee mensen zijn er ernstig aan toe, zeggen de nooddiensten, die over een 'terroristische aanslag' spreken. De Israëlische politie heeft een verdachte opgepakt. Het zou gaan om een 27-jarige Palestijn.

Volgens Israëlische media waren onder de slachtoffers vier Amerikaanse burgers en een zwangere vrouw, die in haar buik geschoten werd. Het is onduidelijk hoe ze eraan toe zijn.

'Ik zag mensen vallen'

De buschauffeur zegt dat hij stopte bij de halte voor het Graf van Koning David, in de buurt van de klaagmuur. "Op dat moment begon het schieten. Ik zag buiten twee mensen vallen en binnen twee mensen bloeden. Iedereen was in paniek", zei hij tegen verslaggevers ter plaatse.

Een kogelgat in de bus. Een kogelgat in de bus.

Het is de laatste maanden onrustig in de regio. In Israël vielen sinds maart negentien doden bij aanvallen. Meer dan vijftig Palestijnen werden de afgelopen maanden gedood bij Israëlische operaties in de Westelijke Jordaanoever.

Wapenstilstand

Vorige week bestookte Israël en de Islamitische Jihad elkaar met raketten van en naar Gaza. Daarbij vielen minstens 49 Palestijnse doden. Het geweld hield zondag op, toen een wapenstilstand werd bemiddeld door Egypte.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore