Ga naar de inhoud
Botsing tussen treintjes

Tientallen gewonden bij ongeluk met achtbaan in Legoland Duitsland

Bij het ongeluk botsten twee treintjes van een achtbaan op elkaar. Beeld © AP

Bij een ongeluk in Legoland Duitsland, in de stad Günzburg, zijn volgens Duitse media tientallen gewonden gevallen. Dat gebeurde toen twee treintjes van een achtbaan op elkaar botsten.

Onder andere de kranten Bild en Süddeutsche Zeitung schrijven dat 34 mensen gewond raakten bij het ongeluk. Twee van hen raakten zwaargewond, heeft de politie aan de kranten laten weten.

Eerste treintje remde

Een van de treintjes zou flink hebben geremd, waarna een achteropkomend treintje daarop botste. Hulpdiensten rukten massaal uit: er kwamen drie reddingshelikopters, de brandweer en ambulances. Maar van meeste mensen lijken ervan af te komen met blauwe plekken en schaafwonden. Wat de verwondingen van de zwaargewonden zijn, is niet bekend.

Meeste
Lees ook:
Meeste pretparken flink duurder: met gezin naar Efteling in meivakantie bijna 200 euro

De achtbaan waarin het ongeluk gebeurde, 'Feuerdrache' (vuurdraak), gaat eerst door een overdekt, donker deel van het park. Daarna komt een stuk met hellingen en bochten in de buitenlucht. Volgens het park bereikt de achtbaan snelheden tot acht meter per seconde, wat overeenkomt met 29 kilometer per uur.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, wordt onderzocht. Zaterdag gebeurde ook al een ongeluk met een achtbaan in Duitsland. Toen viel een 57-jarige vrouw uit een achtbaan in de plaats Klotten an der Mosel. Zij overleefde dat niet. In het Deense Aarhus overleed afgelopen maand een 14-jarige meisje toen een karretje van een achtbaan afbrak.