Geen gewonden

Vliegtuigje maakt noodlanding op snelweg VS en raakt auto

11 augustus 2022 01:12
De piloot en een passagier kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. Beeld © AP

In de Amerikaanse staat Californië maakte een klein vliegtuigje afgelopen dinsdag een noodlanding midden op een snelweg. Op beelden van het incident is te zien hoe het toestel een auto raakt, deels uit elkaar valt en in brand vliegt.

Het ongeluk vond dinsdag om 12.30 uur plaats op een snelweg in de buurt van de plaats Corona. De piloot van het kleine toestel was eerder op de dag vertrokken vanaf het vliegveld in die plaats. De motor van het vliegtuig viel uit toen het op de weg terug was. 

Geen gewonden

De twee inzittenden van het vliegtuigje, de piloot en een passagier, kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. Ook de drie personen die in de auto zaten, raakten niet gewond, meldt de brandweer tegen NBC News. Bekijk hier de beelden van de noodlanding:

"Ik was vooral bang dat ik auto's zou raken", sprak piloot Andrew Cho tegen NBC. "Ik zag een gaatje dat groot genoeg leek, en daar ging ik voor." Het lukte Cho om de meeste auto's te ontwijken, maar één daarvan raakte hij wel. De inzittenden kwamen met de schrik vrij. 

Tragedie voorkomen

De lokale politie prees Cho voor zijn landing, waarmee hij een potentiële 'ernstige situatie' had voorkomen. "Dit was absoluut mazzel", zei een hoofd van de politie. "Er was weinig verkeer, en de piloot maakte goede beslissingen waarmee een tragedie werd voorkomen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amerikaan maakt noodlanding met vliegtuigje op snelweg

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore