Zichtbaar tijdens speech

Biden (79) houdt na coronabesmetting last van vervelende hoest

10 augustus 2022 01:05 Aangepast: 10 augustus 2022 01:24
De Amerikaanse president Joe Biden met zijn hand voor zijn mond. Beeld © ANP

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn coronabesmetting nog last van een vervelende en hardnekkige hoest. Tijdens een speech die hij gisteren gaf, stopte de 79-jarige president verschillende keren om in zijn hand te kuchen of een slokje water te nemen.

President Joe Biden bleek vorige maand besmet met het coronavirus. Hij moest kort na zijn herstel opnieuw in strikte isolatie omdat hij opnieuw positief testte op het virus. Enkele dagen geleden mocht hij uit deze quarantaine. 

Tijdens de speech die Biden gisteren voor het Witte Huis in Washington gaf, moest hij verschillende keren even stoppen, zoals op onderstaande beelden te zien is:

De behandelend arts van Biden zei vorige maand dat de president tijdens zijn besmetting vermoeid was en een droge hoest had. De arts voorzag wel een spoedig herstel voor Biden.

Biden heeft in het verleden astma gehad en zou daar nog symptomen aan hebben overgehouden. Hij krijgt het daardoor eerder benauwd.

Inhalator

Toen Biden zich ziek voelde door corona gebruikte hij een inhalator met de luchtwegverwijder salbutamol. Ook tijdens een verkoudheid heeft hij eerder een inhalator gebruikt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eén op acht coronapatiënten houdt langdurige klachten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore