Veel onrust

Verdachte aangeklaagd na reeks moorden op moslims in VS

10 augustus 2022 00:52 Aangepast: 10 augustus 2022 01:00
Het centrum van de stad Albuquerque, New Mexico. Beeld © GettyImages

In de Amerikaanse staat New Mexico is een man opgepakt en aangeklaagd die vermoedelijk betrokken is bij een reeks moorden op moslims. De 51-jarige man zou de slachtoffers persoonlijk hebben gekend. De zaak leidde zowel in binnen- als buitenland tot verontwaardiging.

De politiechef van de stad Albuquerque meldde gisteren dat de auto van de verdachte was gelokaliseerd en dat daarop de bestuurder is aangehouden. "Hij is onze hoofdverdachte voor de moorden", stelt hij.

Aangeklaagd voor twee moorden

De openbaar aanklager van de stad Albuquerque meldde niet veel later dat de man wordt aangeklaagd voor twee moorden. De politie onderzoekt nog of hij ook kan worden aangeklaagd voor twee andere moorden.

De inwoners van de staat New Mexico werden gevraagd uit te kijken naar een Grijze Volkswagen, zoals te zien is op de foto hieronder:

De politie vroeg om uit te kijken naar een grijze Volkswagen. De politie vroeg om uit te kijken naar een grijze Volkswagen.

Uit het niets doodgeschoten

De eerste in de reeks moorden vond in november plaats. Nog eens drie mannen werden in de afgelopen twee weken gedood. De slachtoffers zijn allemaal min of meer uit het niets doodgeschoten en waren van Pakistaanse of Afghaanse komaf.

De moorden zorgden voor onrust onder de kleine moslimgemeenschap in Albuquerque, waar zo'n 565.000 mensen leven. Ook president Joe Biden sprak dit weekend zijn verontwaardiging uit over de moorden. "Ik ben boos en bedroefd door de gruwelijke moorden op vier moslimmannen in Albuquerque", schreef hij.

'Bid voor families'

"Terwijl we wachten op een volledig onderzoek, bid ik voor de families van de slachtoffers. Mijn regering staat pal achter de moslimgemeenschap. Deze hatelijke aanvallen horen niet thuis in Amerika."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore