Vierde keer

Opnieuw menselijke resten gevonden in opdrogend stuwmeer bij Las Vegas

08 augustus 2022 04:01 Aangepast: 16 augustus 2022 15:21
De historisch lage waterstanden in het stuwmeer leveren bijzondere taferelen op. Beeld © ANP / EPA

En wéér is het raak op de bodem van Lake Mead, een stuwmeer in de buurt van Las Vegas: voor de vierde keer zijn daar menselijke resten gevonden. Het grootste stuwmeer van de Verenigde Staten droogt in ongekend tempo op en daardoor worden niet alleen boten en lege vaten maar ook moordslachtoffers gevonden.

In mei van dit jaar schreven we al over het lichaam van een neergeschoten man die op de bodem van het meer werd gevonden.

Een week later werden er ook door suppers nog eens menselijke resten gevonden en vervolgens werd ook op een populair zwemstrand een skelet gevonden.

Identiteit en doodsoorzaak onbekend

Nu is het opnieuw raak. Buitenlandse media melden dat er dit weekend bij Swim Beach opnieuw een skelet is aangetroffen. De identiteit van de persoon is onduidelijk, ook de doodsoorzaak is onbekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moordslachtoffers komen boven nu groot stuwmeer bij Las Vegas opdroogt

De politie zegt in een verklaring alleen dat 'het onderzoek in volle gang is'. Het skelet van de man die in mei werd gevonden lag daar al decennia, maakte de recherche van Las Vegas bekend. Het ging om een moordslachtoffer.

'Meer lichamelijke resten'

De politie zei toen al dat verwacht wordt dat er vanwege het dalende waterpeil meer lichamelijke resten gevonden zullen worden.

De lokale autoriteiten maken zich niet alleen zorgen om de lichamen die worden gevonden. Er zijn ook grote zorgen voor de 25 miljoen mensen in Arizona, Nevada, Californië en Mexico die afhankelijk zijn van het water van Lake Mead dat in snel tempo opraakt.

Laagste waterstand in tachtig jaar

Het stuwmeer heeft inmiddels de laagste waterstand in tachtig jaar bereikt. Daardoor is er deze zomer ook fors minder toerisme bij het meer, dat op een half uur rijden van Las Vegas ligt en lang een populair recreatiegebied was.

Bekijk ook: verzonken dorp in Spanje weer te zien door extreme droogte

Aceredo, een dorp in Spanje dat jaren geleden onder water werd gezet voor een groot reservoir, is weer boven gekomen door extreme droogte.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore