15 kinderen omgekomen

Sinds vrijdag al 41 Palestijnse doden door luchtaanvallen Israël

07 augustus 2022 20:16 Aangepast: 07 augustus 2022 20:35
Rookpluimen in Gazastad na een Israëlische luchtaanval Beeld © AFP

Bij nieuwe Israëlische aanvallen in de Gazastrook zijn vijf mensen onder wie vier kinderen omgekomen, meldt het ministerie van Gezondheid van Hamas, de militante groep die Gaza regeert.

Daarmee zou het totale aantal doden sinds de aanvallen vrijdag begonnen, op 41 zijn gekomen. Vijftien daarvan zijn kinderen volgens het ministerie, dat ook 311 gewonden meldt.

Deze burgers rouwen om hun omgekomen familieleden:

Onderhandelingen tussen de Israëli's en Palestijnen over een wapenstilstand die vrijdagavond nog in zou moeten gaan, zijn nog gaande. Egypte treedt bij die onderhandelingen op als bemiddelaar.

Raketaanvallen op steden

De Israëlische luchtaanvallen volgen op onrust in de regio na de aanhouding van twee hooggeplaatste leden van Islamitische Jihad op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. Palestijnse militie-eenheden beantwoorden de aanvallen met honderden raketaanvallen op steden in Israël.

Die worden volgens het Israëlische leger bijna allemaal onderschept met de zogenoemde 'IJzeren drone'. Er zijn tot nu toe geen doden of gewonden gemeld aan Israëlische zijde.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore