Ga naar de inhoud
Geen trek in eten

Verdwaalde witte dolfijn in Seine krijgt vitamineshot

De witte dolfijn in het Seine. Beeld © AFP

De verdwaalde witte dolfijn die in de rivier de Seine zwemt, krijgt een vitamineshot. Reddingswerkers hopen dat de vitamines ervoor zorgen dat het dier weer trek krijgt in eten.

Dat schrijft persbureau AFP. De beluga zwemt momenteel in een stuk water tussen twee sluizen ongeveer 80 kilometer van Parijs. Het 4-meter lange zoogdier is sterk vermagerd en zwak. 

De dolfijn is ver verwijderd van zijn normale leefgebied, de Noordelijke IJszee, al staat de soort erom bekend af en toe af te dwalen naar zuidelijke wateren. De dieren kunnen kort overleven in zoet water zoals dat van de Seine.

Geen trek in forel

Reddingswerkers hebben de witte dolfijn tevergeefs geprobeerd te voeren, onder meer met levende forel en bevroren haring. Non-profitorganisatie Sea Shepherd zegt dat hun Franse team de hele nacht in de buurt van het dier is geweest, 'maar hij negeert het eten dat hem wordt voorgehouden'.

Frankrijk
Lees ook:
Frankrijk in de ban van verdwaalde witte dolfijn: 'Ziet er niet goed uit'

De hoop is dat de beluga dankzij de vitamine-injectie weer trek krijgt in eten. Hij heeft energie nodig om de 160 kilometer lange tocht terug naar de zee te overleven.

Als de vitamines niet werken wordt overwogen om het dier eigenhandig terug te brengen naar de oceaan, maar reddingswerkers twijfelen of de beluga die onderneming in deze toestand overleeft.

In
Lees ook:
In Seine verdwaalde orka is overleden

Het is niet voor het eerst dat een groot waterdier rondzwemt in de Seine. Afgelopen mei werd een orka gespot in de rivier, hij overleefde de afdwaling niet.

Bekijk ook: Witte dolfijn gespot in de Seine

00:31