Ga naar de inhoud
Operatie van een week

Opnieuw luchtaanvallen in Gazastrook, dodental loopt op

Beeld © ANP

Isräel voert voor de tweede dag op rij luchtaanvallen uit in de Gazastrook op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad. Het dodenaantal bij de bombardementen is opgelopen tot vijftien, zegt het Palestijnse ministerie van Gezondheid.

Een cameraploeg legde een van de bombardementen vast. De beelden zijn hieronder te zien.

Burgers in tranen na bombardement Gazastrook: 'Zaten gewoon thuis'

00:54
Burgers zijn in tranen na het bombardement.

De luchtaanvallen door het Israëlische leger begonnen vrijdag, naar eigen zeggen om een militieleider te doden. Hierdoor laaide het conflict tussen de Palestijnen en de Israëliërs weer op: zaterdag werden over en weer beschietingen uitgevoerd.

De bombardementen kunnen volgens het Israëlische leger een week gaan duren. Het leger noemt de aanvallen 'een speciale situatie' op het 'Israëlische thuisfront'.

'Speciale situatie'

Volgens de Palestijnse autoriteiten zijn ruim honderd mensen gewond geraakt bij de bombardementen in de Gazastrook. Het jongste slachtoffer zou vijf jaar oud zijn. Ook zou een leider van de Islamitische Jihad gedood zijn tijdens de aanvallen.

Israël
Lees ook:
Israël voert luchtaanvallen uit in Gazastrook, zeker zeven doden en tientallen gewonden

Volgens Isräel zijn er naast de luchtaanvallen ook meerdere invallen geweest waarbij 19 leden van de Islamitische Jihad gearresteerd zouden zijn.

Brandstoftekort

De enige energiecentrale in de Gazastrook moest vandaag sluiten vanwege een brandstoftekort. Israël sloot vijf dagen geleden de toevoer van goederen naar de Palestijnse Gazastrook, waardoor er nu te weinig brandstof is.

Bekijk ook: 'Wie heeft gelijk?', en nog 4 vragen van scholieren over het conflict tussen Israël en de Palestijnen

05:08

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore