'Alsof bom afging'

Derde dode door blikseminslag in park naast Witte Huis

05 augustus 2022 15:52 Aangepast: 06 augustus 2022 06:35
Het Witte Huis kort na het onweer. Beeld © Photo by Bryan Olin Dozier/NurPhoto/Shutterstock

Een derde persoon die gisteren zwaargewond raakte door een blikseminslag bij het Witte Huis is in een ziekenhuis overleden, meldt de Amerikaanse nieuwszender CBS. Een vierde persoon ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De vier werden rond 19.00 uur gevonden in Lafayette Square, het park naast het huis van de Amerikaanse president in Washington. Ze lagen tussen een aantal bomen. Mogelijk is de bliksem in een van die bomen ingeslagen, schrijft de krant The Washington Post

Ouder echtpaar overleden

Politie en brandweer waren snel ter plaatse en hebben de slachtoffers eerste hulp verleend en naar het ziekenhuis gebracht. Twee van de slachtoffers, een echtpaar van 75 en 76 uit Wisconsin, zijn inmiddels zijn overleden.

Een ooggetuige vertelt aan The Washington Post dat de blikseminslag en de daarop volgende klap 'enorm' waren. "Het hele gebied schudde, het was letterlijk alsof er een bom afging, zo klonk het." De inslag is ook te zien op beelden van onder andere de lokale nieuwssite Fox 5 DC:

Waarom de vier in het park waren, wordt nog onderzocht. Er was een waarschuwing afgegeven voor zware onweersbuien en het is dan juist gevaarlijk om bij een boom in de buurt te zijn. 

Volgens The Washington Post overlijden in de Verenigde Staten jaarlijks zo'n 23 mensen als gevolg van een blikseminslag.

Verrast door onweer? Dit is wat je wel en vooral niet moet doen

Wat moet je doen als je buiten bent en het ineens begint te onweren? En hoe weet je hoe ver het onweer van je verwijderd is? Buienradar-weerman William Huizinga legt het uit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore