Ga naar de inhoud
Zogenaamde masseur

Tien jaar cel voor verkrachting Nederlandse toerist in India

Politieagenten in Jaipur (archiefbeeld). Beeld © ANP / Vishal Bhatnagar/NurPhoto/Shutterstock

Een rechtbank in de Indiase stad Jaipur heeft een 42-jarige man uit dat land veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor de verkrachting van een Nederlandse toerist. De verkrachting gebeurde in maart een hotel in die stad.

De 31-jarige Nederlandse vrouw dacht dat ze van de dader een rituele Indiase massage zou krijgen, een zogenoemde ayurvedische massage. De man, die volgens The Times of India Bijju Murlidharan heet, had echter andere plannen en verkrachtte de vrouw.

De rechter heeft bepaald dat de man onder een 'streng gevangenisregime' geplaatst moet worden, en veroordeelde hem ook tot een boete van 5000 Indiase roepie, wat omgerekend ongeveer 62 euro is.

Hulp bij onderzoek

De dader werd binnen 24 uur opgespoord door de Indiase politie. Die was ingeschakeld door hotelpersoneel nadat de vrouw de verkrachting daar had gemeld.

De politie in Jaipur meldt dat de vrouw na de arrestatie op verzoek van de autoriteiten in de stad bleef, om te helpen bij het onderzoek. "Zij bleef een paar dagen extra om er zeker van te zijn dat de dader zijn straf niet zou ontlopen", zegt de politiecommandant van de stad.

Maaginfectie
Lees ook:
Maaginfectie voor politicus India na drinken water uit 'heilige rivier'