Bij Pattaya

13 doden en zeker 40 gewonden bij brand in Thaise nachtclub

05 augustus 2022 09:58 Aangepast: 05 augustus 2022 10:20
Bezoekers vluchten weg uit de brandende nachtclub. Beeld © EPA

Bij een brand in een Thaise nachtclub zijn zeker 13 mensen om het leven gekomen. 40 bezoekers raakten gewond. Van sommigen is de toestand kritiek.

De nachtclub, de Mountain B. Pub, ligt in de plaats Sattahip, zo'n 30 kilometer ten zuiden van Pattaya, een populaire toeristenbestemming. De brand brak uit tijdens een liveconcert. 

Vuur in de speakers

Alle doden hebben de Thaise nationaliteit. De gewonden hebben milde tot zeer ernstige brandwonden, meldt de plaatselijke politie.

De brandweer had twee uur nodig om de vlammenzee de baas te worden. Het onderzoek richt zich in de eerste plaats op de wanden van de pub die mogelijk brandgevaarlijk zouden zijn geweest.

Een ooggetuige zegt dat tijdens het concert een vrouw de zaal in kwam rennen die riep dat het dak in brand stond. Even later zag ze dat er vlammen uit de speakers op het toneel kwamen en het vuur snel naar het plafond oversloeg.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Twintig doden door botsing tussen trein en bus in Thailand

Onder de voet gelopen

In de paniek die ontstond werden veel bezoekers onder de voet gelopen, of ze kwamen klem te zitten bij de ingang. Mensen probeerden de ramen in te slaan, maar dat lukte niet.

De club was pas twee maanden open en was erg populair bij de plaatselijke bevolking vanwege de vele liveconcerten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore