Ga naar de inhoud
Dagenlang vastgebonden

Meisje (12) weet te vluchten: politie VS vindt twee lichamen bij ontvoerder

Verdachte Jose Paulino Pascual-Reyes. Beeld © AP

Een 12-jarig meisje wist maandag te ontsnappen van haar ontvoerder in de Amerikaanse staat Alabama. Nadat de politie werd ingeschakeld en het huis van de ontvoerder werd gevonden, vond de politie twee levenloze lichamen.

De 37-jarige Jose Paulino Pascual-Reyes is daarna aangehouden en wordt verdacht van meervoudige moord en ontvoering. Dat maakte sheriff Jimmy Abbett bekend op een persconferentie.

Week lang vastgebonden

De politie kreeg maandagochtend een melding van een chauffeur die het 12-jarige meisje alleen langs de weg zag lopen. Daarop kwamen ze in actie en ontdekten ze dat het meisje een week lang aan de spijlen van een bed was vastgehouden in een nabijgelegen woning in Alabama.

Spaanse
Lees ook:
Spaanse politie jaagt op seriemoordenaar homoseksuelen in Bilbao

Ze wist zichzelf te bevrijden door met haar tanden haar boeien los te bijten. Op haar polsen werden zichtbare verwondingen aangetroffen die erop wezen dat ze dagenlang vastgebonden was geweest.

Ze moest gedrogeerd blijven

Het meisje zou daarnaast zijn mishandeld aan haar hoofd en veelvuldig alcohol toegediend hebben gekregen om in gedrogeerde staat te blijven. Opmerkelijk is dat het meisje niet als vermist was opgegeven. Of het meisje en de ontvoerder elkaar kennen, is onduidelijk.

Doorbraak
Lees ook:
Doorbraak in 73 jaar oud mysterie: wie was de dode man op het Australische strand?

Na een doorzoeking van het huis van verdachte Pascual-Reyes vond de politie twee lichamen in staat van ontbinding. Een forensisch team van de politie is nog bezig om de lichamen te identificeren. De krant The New York Times schrijft wel dat het zou gaan om twee vrouwen. Eén daarvan zou in de dertig zijn en met een kussen zijn verstikt, de ander zou zijn doodgeslagen en vervolgens in stukken zijn gesneden. Het zou gaan om 'een jongere'.

Op het moment van doorzoeking waren er ook nog andere mensen in de woning aanwezig, liet de sheriff tijdens de persconferentie weten. Het is nog onduidelijk of dit medeverdachten zijn, of dat deze personen ook waren ontvoerd.

'Ze is een held'

De sheriff noemde de ontdekking tijdens de persconferentie 'afschuwelijk'. "Deze hele situatie is verschrikkelijk voor het meisje", voegde hij daaraan toe, en hij noemde haar 'een held'. "Ze is nu veilig en dat willen we graag zo houden."

Op dit moment krijgt het meisje medische zorg en zou het naar omstandigheden goed gaan met haar.