Na rechtszaken

Ziekenhuis stopt morgen de behandeling van Britse jongen in coma

31 juli 2022 18:44
Archie wordt in het ziekenhuis kunstmatig beademd. Beeld © Alamy Limited

De behandeling van de Britse Archie Battersbee, de 12-jarige jongen die sinds begin april in coma ligt, wordt morgen door zijn artsen stopgezet. Dit heeft het ziekenhuis waar het kind ligt per brief aan zijn ouders laten weten.

In de brief van het ziekenhuis aan de ouders staat dat morgen om 14.00 uur de behandeling wordt stopgezet.

Morgenochtend zullen de artsen met de ouders overleggen hoe dat proces plaatsvindt en hoe de ouders bij hun zoon kunnen zijn in zijn laatste uren. "U of uw familie wil misschien bij Archie op bed liggen of hem vasthouden, als dat mogelijk is", staat er onder meer in de brief.

Stopzetten beademing 

Volgens zijn artsen is Archie hersendood en is het stopzetten van de beademing het beste voor de jongen. Zijn vooruitzichten op herstel zouden 'nihil' zijn. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Laatste kans op beroep voor familie Britse jongen in coma verloopt donderdagmiddag

De ouders van de jongen willen juist dat de artsen hem blijven behandelen zolang zijn hart nog klopt. Zij worden hierin gesteund door kerken en andere christelijke organisaties.  

Op 15 juli werd in hoger beroep besloten dat de behandeling van Archie mag worden gestopt. Dit besluit komt overeen met het eerdere oordeel, afgelopen juni

Flauwval challenge

Archie werd op 7 april door zijn moeder bewusteloos in huis gevonden met een band om zijn hoofd. Sindsdien is hij niet meer bij bewustzijn geweest. Zijn moeder vermoedt dat hij had meegedaan aan een online challenge waarbij mensen proberen korte tijd het bewustzijn te verliezen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Flauwval-challenge ook in Nederland: moeder Kim waarschuwt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore