Gevonden na tip

Braziliaanse vader houdt gezin 17 jaar vast in huis

30 juli 2022 13:09 Aangepast: 30 juli 2022 13:55
Beeld © EPA

Een Braziliaanse vrouw en haar twee inmiddels volwassen kinderen zijn door de politie bevrijd, nadat ze zeventien jaar lang waren vastgehouden door de vader uit het gezin.

De politie trof het gezin aan na een anonieme tip aan in de wijk Guaratiba in het westen van Rio de Janeiro.

"De twee jongeren, die de kinderen van de vrouw en de verdachte zijn, waren vastgebonden, bevuild en uitgehongerd", zegt de militaire politie van de stad. De vader is gearresteerd.

De politie deelde deze foto van een van de slachtoffers. De politie deelde deze foto van een van de slachtoffers.

Volgens Braziliaanse nieuwssite G1 zijn de kinderen uit het gezin inmiddels 22 en 19 jaar oud. Ze zijn samen met hun moeder naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de hulpdiensten waren de slachtoffers 'serieus ondervoed en uitgedroogd'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geen abortus voor verkracht Braziliaans meisje (11), onderzoek naar rechter

De moeder zou tegen de autoriteiten hebben gezegd dat zij en haar kinderen soms drie dagen geen eten kregen en dat ze geregeld fysiek en mentaal mishandeld werden.

Harde muziek

Dat werd gedaan door haar man, met wie ze 23 jaar getrouwd was. De man zou tegen haar hebben gezegd dat ze zijn huis pas mocht verlaten 'als ze dood was'.

De man zou in de buurt de bijnaam 'dj' hebben gekregen, omdat hij regelmatig harde muziek draaide. Vermoedelijk deed hij dat zodat het geschreeuw van zijn slachtoffers niet te horen was.

De politie gaf deze foto vrij van de verdachte. De politie gaf deze foto vrij van de verdachte.
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore