Ga naar de inhoud
In slechte toestand

Schok bij concert Hongkong: enorm beeldscherm valt op danser

Schokkende beelden: enorm beeldscherm valt op dansers in Hongkong

00:41

Tijdens een optreden van de band Mirror in Hongkong is een enorm beeldscherm boven het podium naar beneden gevallen. Twee dansers raakten daarbij gewond.

Een danser werd geraakt op het lichaam en hoofd. Nadat het ding op hem geland is, kantelt het en wordt ook nog een andere danser geraakt. Die probeert het enorme LED-scherm in eerste instantie nog tegen te houden, maar het blijkt te zwaar. 

Slecht aan toe

De twee dansers werden volgens de politie bij bewustzijn naar het ziekenhuis gebracht. Volgens lokale media is één van de twee er slecht aan toe. De ander zou in een stabiele toestand verkeren. 

De beelden kunnen als schokkend worden ervaren:

00:41
Een dramatisch ongeluk bij een concert van de boyband Mirror in Hongkong.

Ook drie toeschouwers moesten naar het ziekenhuis. Eén iemand werd onwel, twee anderen raakten in shock. Medische behandeling was voor hen niet nodig.

Petitie

Het concert werd na het incident afgelast. Hoe het scherm kon vallen is niet duidelijk. Een online petitie om meer aandacht te vragen voor veiligheidsmaatregelen tijdens de concerten van Mirror, een populaire jongensgroep, is volgens The Guardian al duizenden keren ondertekend. Fans willen dat de band voortaan beter beschermd wordt.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update