Ga naar de inhoud
14,5 jaar cel

Spaanse trucker verkracht op zijn reizen naar Nederland eigen dochter (12)

Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

Een Spaanse vrachtwagenchauffeur heeft zijn dochter meerdere keren seksueel misbruikt in zijn vrachtwagen. Uit het vonnis blijkt dat de vader misbruik maakte van zijn beroep door zijn 12-jarige dochter mee te nemen op zijn reizen naar Nederland, en haar te verkrachten.

De 43-jarige man is veroordeeld tot 14,5 jaar cel, melden Spaanse media

Reizen naar Nederland

In het verslag is te lezen dat het misbruik begon toen de man de verantwoordelijkheid kreeg voor de zorg van het meisje, omdat de moeder van het kind tijdelijk naar Ecuador was vertrokken. 

In de eerste zomer, toen het meisje 12 jaar was, nam de man haar mee met internationale ritten voor zijn werk als vrachtwagenchauffeur. De reizen gingen voornamelijk naar Nederland en duurden zo'n twee weken per keer. 

Meldingen
Lees ook:
Meldingen van verkrachting leiden bijna nooit tot veroordeling van een dader

Tijdens de reis verkrachtte de man zijn dochter meerdere keren. Ook thuis vergreep de man zich aan zijn dochter. 

Spaanse media melden dat het meisje deed alsof ze sliep, 'uit angst voor de reactie van haar vader als ze zich verzette'.

14,5 jaar cel

Ruim een jaar na de eerste verkrachting, werd het meisje 's nachts wakker en zag ze haar vader in haar kamer. Uit angst voor een nieuwe verkrachting, ging ze naar buiten en zocht ze haar moeder, die weer in het land was. Die deed diezelfde dag nog aangifte tegen de man. 

De man is gearresteerd en naast dat hij een gevangenisstraf moet uitzitten, moet hij een schadevergoeding betalen van 60.000 euro.

Waarom
Lees ook:
Waarom victim blaming nooit oké is: 'Alsof je nog een keer wordt verkracht'