Ga naar de inhoud
Identiteit een mysterie

Vrouw springt in VS uit brandende trein in rivier en zwemt naar de oever

Still van Youtube.

Een (nog onbekende) vrouw in de Amerikaanse stad Boston hield afgelopen week het hoofd koel in een penibele situatie: toen de trein waarin ze zat in brand vloog en tot stilstand kwam op een spoorbrug, klom ze uit het raam, sprong de rivier in, en zwom rustig naar de kant.

Volgens de lokale krant Boston Globe vatte de 'Orange Line'-trein van de Massachusetts Bay Transportation Authority eergisteren vlam toen die onderweg was naar de naburige stad Somerville. Onder de passagiers brak paniek uit. Zij begonnen de ruiten in te slaan, en sprongen vervolgens uit de trein de brug op.

Alle passagiers werden in veiligheid gebracht.

Een van de passagiers koos echter een andere uitweg: zij sprong aan de andere kant uit het raam de rivier in. Een andere passagier vertelde de krant dat iemand nog naar haar schreeuwde dat ze de sprong niet moest wagen. Op beelden is te zien dat de vrouw rustig richting de kant zwemt.

Reddingsvest

Even later komt een reddingsboot bij de vrouw varen, maar ze weigerde aan boord te worden gehesen. "Onze boot was toevallig in de buurt", zei brandweercommandant Charles Breen. "Ze wilde niet in de boot geholpen worden, maar ze pakte wel een reddingsvest aan. Daarna zwom ze verder naar de oever... en toen wandelde ze weg."

Op sociale media klinkt veel kritiek op de vervallen staat waarin het openbaar vervoer van Boston zich bevindt. Het materieel zou sterk verouderd en onveilig zijn. Ook burgemeester Michelle Wu plaatste een bericht op Twitter waarin ze oproept het openbaar vervoer in de stad te moderniseren.

De mysterieuze zwemster oogst intussen veel bewondering, vooral ook om koelbloedige manier waarop ze de situatie te lijf ging. Volgens de krant is heel de stad nieuwsgierig naar haar identiteit.

Vijf
Lees ook:
Vijf doden door woningbrand in zuiden van België