Ga naar de inhoud
Werkzaamheden door hitte

Passagiers Britse slaaptrein worden wakker op station van vertrek: 'Dit slaat alles'

De nachttrein op het station van Edinburgh (archieffoto). Beeld © ANP / Alamy

Reizigers die dinsdag de slaaptrein tussen Glasgow en Londen namen, werden de volgende ochtend verbaasd wakker. De trein bleek de plaats van vertrek nooit te hebben verlaten.

"Ik maak nu vijftien jaar gebruik van deze trein en heb veel gekke dingen meegemaakt", schrijft één van de passagiers op Twitter, "maar dit slaat alles: wakker worden en erachter komen dat de trein nooit is weggereden uit Glasgow." 

De reiziger in kwestie, Jim Metcalfe, laat weten dat de passagiers net als altijd aan boord werden gelaten. "Ze lieten iedereen instappen en naar bed gaan en lieten ons hier vervolgens gewoon staan."

Gewekt met een broodje

Om vijf uur de volgende ochtend werd hij gewekt door een medewerker die hem een broodje aanbood, vertelde hij tegen de Britse omroep BBC.

Dat hij niets doorhad, verklaart hij uit zijn gewoonte ruim voor vertrek in slaap te vallen. De trein zou volgens dienstregeling om 23.40 uur vertrekken. Metcalfe zorgt altijd dat hij rond 22.30 uur aan boord is, zodat hij slaapt zodra de trein vertrekt.

Geld terug

Serco, het bedrijf dat de verbinding verzorgt, heeft intussen excuses aangeboden. De trein kon niet rijden doordat de hitte van eerder deze week sommige rails en wissels had aangetast.

Een woordvoerster zegt tegen de Britse krant The Guardian dat reizigers die wél in de gaten hadden dat de trein niet reed, aan boord mochten blijven slapen en de volgende dag hun reis konden voortzetten. "Alle passagiers krijgen hun geld terug."

NS
Lees ook:
NS biedt excuses aan voor fout liedje in nachttrein