Ga naar de inhoud
Reptiel was zijn huisdier

Agent VS schiet wurgslang van nek bewusteloze man

Beeld ter illustratie. Het is niet duidelijk wat voor soort slang de man wurgde. Beeld © ANP

Politieagenten in de Amerikaanse staat Pennsylvania hebben eerder deze week het leven gered van een man die werd gewurgd door de slang die hij als huisdier hield. Een schot van een agent doodde het dier. De man, die een hartstilstand had, kon worden gereanimeerd.

De politie in de plaats Fogelsville maakte niet bekend om wat voor soort slang het ging, maar het dier zou bijna 4,5 meter lang zijn geweest. De 28-jarige man was de eigenaar van het reptiel. Het is niet duidelijk hoe de man in de benarde situatie terecht was gekomen. 

Hartstilstand

Hulpdiensten in de regio kregen woensdagmiddag een melding binnen van een man die bewegingsloos op de grond lag met een slang om zijn nek gewikkeld. Toen politieagenten de woning van de man binnen kwamen, was de slang zijn 'prooi' nog altijd aan het wurgen. De man had een hartstilstand, zo bleek. 

Meterslange
Lees ook:
Meterslange wurgslangen duiken ineens op in het wild in België

Een van de agenten vuurde zijn wapen af en raakte de kop van de slang, zegt de lokale politie tegen The Washington Post. Het reptiel liet daardoor los en kroop weg, waarna de agenten de man in veiligheid konden brengen. De slang overleed niet veel later. 

Slachtoffer in ziekenhuis

Volgens de politie moesten de agenten ter plekke enkele 'levensreddende handelingen' uitvoeren om de man in leven te houden. "Ze gingen naar binnen, zagen iemand die hulp nodig had en toonden een hoop moed", zegt een politiechef. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd. Daar zou de 28-jarige man nog altijd liggen. De politie kon niets zeggen over zijn toestand. 

Iemand
Lees ook:
Iemand z'n wurgslang kwijt? Tijgerpython gevonden langs snelweg