Extra reistijd

Drukte in Europa door vakantieverkeer: 1,5 uur wachten voor Gotthardtunnel

16 juli 2022 13:46 Aangepast: 16 juli 2022 15:16
File bij de Gotthardtunnel, eerder deze maand. Beeld © ANP

Mensen die op weg zijn naar hun vakantiebestemming moeten op een aantal wegen in het buitenland rekening houden met files. Op veel plaatsen is het druk, en dat blijft het hele weekend zo.

Zo is het onder meer druk op de A7 tussen Lyon en Avignon in Frankrijk. De vertraging is daar ongeveer anderhalf uur, meldt de ANWB.

Vakantiegangers die in Zwitserland op de A2 richting de Gotthardtunnel rijden, moeten rekening houden met anderhalf uur vertraging. Verder is het druk op de A11 in Oostenrijk richting Slovenië. De vertraging op weg naar de Karawankentunnel bedraagt ongeveer drie kwartier.

Problemen Schiphol

Ook in Italië zijn veel mensen onderweg. Op de A22 van Bolzano naar Verona staan op diverse plaatsen files en is de extra reistijd ongeveer drie kwartier. Op de A14 tussen Bologna en Rimini is de vertraging anderhalf uur.

De verwachting is dat het in de vakantieweken drukker kan zijn dan andere jaren, omdat meer mensen de auto pakken. Zo willen ze de drukte op bijvoorbeeld Schiphol vermijden. 

De ANWB adviseerde eerder al om niet te vroeg te vertrekken:

Het hele weekend wordt er veel drukte verwacht. In Duitsland wordt het druk rondom Hamburg, München en Salzburg. Daar zijn er ook nog eens veel wegwerkzaamheden.

Regio Noord vrij

Die zorgen ook bij Luik, in België, voor veel vertraging. Er zijn werkzaamheden aan de E25, waardoor de weg in beide richtingen dicht is.

In Nederland is de vakantie in regio Noord ook begonnen. De scholen in de regio Midden zijn al een week gesloten. Voor de kinderen in het zuiden van Nederland begint de zomervakantie volgende week.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore