Ga naar de inhoud
Eric Weinberg

Producent Californication en Scrubs vast voor verkrachtingen en ander geweld

Eric Weinberg Beeld © LAPD

Eric Weinberg, producent van bekende series als Californication, Scrubs en Anger Management, is in Los Angeles opgepakt op verdenking van het plegen van verkrachtingen en andere geweldsdelicten in de periode 2012-2019.

Weinberg zou vrouwen tussen de 20 en 40 jaar oud hebben aangesproken in supermarkten, koffieshops en andere publieke plaatsen en hen hebben overgehaald voor hem te poseren, schrijft Deadline op basis van informatie van de politie van LA.

Ook in jaren 90

De fotosessies vonden plaats bij hem thuis, waar de producent de vrouwen zou hebben verkracht. De politie vermoedt dat Weinberg ook in de jaren 90 al heeft toegeslagen, en vraagt vrouwen die in die tijd slachtoffer zijn geworden van de producent zich te melden.

Salma
Lees meer
Salma Hayek doodsbang na belediging Weinstein: 'Ik trilde na afloop'

"Wanneer de zaak bij ons wordt aangedragen, zullen we deze beoordelen en bepalen of er een aanklacht wordt ingediend", zegt een woordvoerder van de openbare aanklager van Los Angeles.

Borg: 3.225.000 dollar

Weinberg zit voorlopig vast in een politiecel. Hij kan op borgtocht vrijkomen als hij 3.225.000 dollar betaalt.

Weinberg was naast zijn werk als producent ook actief als scriptschrijver. Zijn laatste televisieklus was in 2016, toen hij als producent en scenarist werkte aan serie Graves. Hij werd vijf keer genomineerd voor een Emmy Award voor zijn werk bij Scrubs.

Eerder kwam een andere bekende Hollywood-producent, Harvey Weinstein, in opspraak vanwege seksueel misbruik. Die zit momenteel een gevangenisstraf van 23 jaar uit.

Harvey
Lees meer
Harvey Weinstein opnieuw aangeklaagd wegens verkrachting