Ga naar de inhoud
Karretje afgebroken

Meisje (14) overleden bij ongeluk met achtbaan in Deens pretpark

De directeur van Tivoli Friheden staat de pers te woord na het ongeluk. Beeld © ANP / Mikkel Berg Pedersen

Bij een ongeluk met een achtbaan in pretpark Tivoli in de Deense stad Aarhus is vanmiddag een 14-jarig meisje uit Kopenhagen om het leven gekomen. Dat meldt de Deens politie. Twee mensen, onder wie een 13-jarige jongen, raakten gewond. Zij zijn naar een ziekenhuis gebracht. Het park is ontruimd.

Door nog onbekende oorzaak brak het achterste karretje van de Cobra-achtbaan af. Volgens directeur Henrik Ragborg Olsen van het beroemde pretpark kwamen de andere stoeltjes vervolgens op enkele meters hoogte tot stilstand. Daarna hebben brandweerlieden de passagiers van de achtbaan uit hun benarde positie bevrijd.

Een journalist van Århus Stiftstidende meldt dat een harde klap te horen was. Na het ongeluk brak paniek uit. Meerdere mensen stonden bij het tafereel te huilen.

Tweede ongeluk met Cobra

De politie van Jutland heeft een onderzoek ingesteld om uit te zoeken wat er precies verkeerd is gegaan. Het pretpark zelf heeft ook laten weten experts in te schakelen voor nader onderzoek. Ook heeft de directeur van het pretpark gezegd dat er psychologische hulp wordt ingeschakeld voor getuigen van het ongeluk.

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met de achtbaan, waarop snelheden tot 80 km/u kunnen worden bereikt. In 2008 crashte het voorste karretje van de Cobra door een overbelaste as. Toen raakten vier jongeren gewond. Zij liepen onder meer breuken aan voeten en benen op.

Jongen
Lees ook:
Jongen (14) die overleed na val uit vrijevaltoren werd eerder geweigerd bij attracties om gewicht