Ga naar de inhoud
Gedrogeerd

Canadese zwemster: 'Ik kreeg drugs toegediend op slotavond WK'

Zwemster Mary-Sophie Harvey Beeld © ANP

Zwemster Mary-Sophie Harvey zegt op de laatste avond van de wereldkampioenschappen langebaan in Boedapest gedrogeerd te zijn. "Ik herinner me alleen nog dat ik de dag erna wakker werd en me volledig verloren voelde. Ik had een gekneusde rib en een hersenschudding", schrijft de 22-jarige Canadese nu op Instagram.

Het WK was van 18 tot en met 25 juni. Harvey won daar met de estafettezwemmers brons op de 4x200 meter en wilde dat vieren. "Maar ik maakte het niet te gek, want ik wil ook weer presteren op de Commonwealth Games."

'Gat in geheugen'

Tijdens dat feestje is Harvey gedrogeerd, laat ze nu weten. "Ik heb niet bewust drugs genomen. Ik heb een gat in mijn geheugen van vier tot zes uur", schrijft de zwemster op haar sociale media.

Ze deelt ook foto's van verschillende verwondingen op haar lichaam.

"Helaas gebeuren dit soort dingen meer dan we denken. Er zijn door de jaren heen steeds meer gevallen gemeld, maar er wordt nog steeds niet genoeg over gesproken", gaat Harvey verder in haar post.

'Wees voorzichtig'

"Voor iedereen die dit leest: wees voorzichtig. Ik dacht dat ik veilig was, dat het mij nooit zou gebeuren, zeker niet als ik omringd ben door vrienden. Ik schaam me op een bepaalde manier nog steeds voor wat er is gebeurd en ik denk dat dat altijd zo zal zijn. Maar ik ga deze gebeurtenis niet mijn hele leven laten bepalen."