Ga naar de inhoud
Nét geen record

Amerikaans koppel hoort bij snelsten ter wereld in vrouwensjouwen

Caleb en Justine in actie. Beeld © CNN

Eén seconde sneller en ze hadden het wereldrecord te pakken. Toch is een koppel uit de Amerikaanse staat Wisconsin blij met hun prestatie in de bijzondere sport vrouwensjouwen. Caleb Roesler legde een parcours, met zijn vrouw op de rug, als snelste af.

Je kan het zo gek niet bedenken of het is een sport. Zo ook het vrouwensjouwen. Origineel uit Finland, maar dus ook in de Verenigde Staten beoefend. Het WK is ieder jaar in oktober, maar afgelopen maandag was er in Wisconsin een voorronde.

En daar kwamen Caleb en Justine Roesler als snelste uit de bus. Het concept is simpel: een hindernisparcours afleggen met je vrouw op de rug. De baan is 253 meter lang en de vrouw moet minimaal 49 kilo wegen. Getrouwd zijn is trouwens optioneel.

Litouws
Lees ook:
Litouws stel prolongeert wereldtitel vrouw dragen

Caleb en Justine deden 1 minuut en 7 seconden over het parcours. Eén seconde langzamer dan wereldkampioenen Taisto Miettinen en Katja Kovanen uit Finland. Maar ze krijgen nog een kans: door hun winst in Wisconsin mogen ze voor de landelijke titel gaan strijden.

Bang om te vallen

Voor nu hebben ze alvast prijzengeld en het gewicht van Justine in bier verdiend. Hoeveel dat gewicht is, dat blijft geheim. Het duo durft wel het geheim achter hun succes te verklappen: oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

"We hebben een heel parcours afgelegd in de achtertuin, nadat we hadden rondgekeken of niemand ons kon zien. En we hebben filmpjes bekeken van andere wedstrijden, om te zien welke grip het beste werkt", vertelt Caleb. Justine vult aan: "Ik was vooral bang om te vallen, daar had ik geen zin in."

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore