Ga naar de inhoud
Gletsjer afgebroken

Filippo (27) maakte vlak voor fataal lawinedrama nog vrolijke selfie

Filippo Bari vlak voordat hij werd bedolven. Beeld © Facebook

De 27-jarige Filippo Bari stuurde zondag nog trots deze selfie naar zijn familie. "Kijk eens waar ik ben!", schreef de Italiaanse bergbeklimmer er vrolijk bij. Niet lang daarna sloeg het noodlot toe op de hoogste berg in de Italiaanse Dolomieten.

Een groep klimmers werd overvallen door een lawine nadat de gletsjer op de berg Marmolada was afgebroken. Het drama kostte veel mensen het leven: er zijn zeven doden en daarnaast worden er nog 13 mensen vermist.

Onder de doden zijn drie Italianen en een Tsjech. De overige slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd. De vermisten komen uit Italië, Tsjechië en Oostenrijk. 

Glacioloog
Lees ook:
Glacioloog over lawinedrama Italië: recordwarmte gaf laatste zetje

De burgemeester van Isola Vicentina, het dorp waar Filippo Bari vandaan komt, meldde via Facebook de tragische dood van zijn dorpsgenoot. "Filippo is weggeglipt, de grote Marmolada wilde hem graag bij zich houden." Hij schreef erbij dat het dorp zal zorgen voor zijn ouders, broer, partner en 4-jarige zoon.

20 minuten

Tegen Italiaanse media vertelt de broer van Bari dat Filippo de selfie ongeveer 20 minuten voor het drama heeft gestuurd. "Filippo was een groot liefhebber van de bergen en de natuur. Hij stierf terwijl hij deed wat hij liefhad."

De zoektocht naar slachtoffers van het lawinedrama in de Italiaanse Dolomieten gaat nog altijd verder. Er wordt gebruik gemaakt van drones, helikopters en honden. De kans op overlevenden wordt door de reddingsdiensten omschreven als 'nihil'.

Bekijk ook: Beelden van het afbreken van de gletsjer

00:38
Het drama in de Dolomieten werd gefilmd.