Tijdens achtervolging

Opnieuw fatale arrestatie in VS: zwarte man doorzeefd met 60 kogels

04 juli 2022 04:15 Aangepast: 04 juli 2022 07:40
De politie gaf deze bodycambeelden vrij. Beeld © Politie

De politie in de Amerikaanse stad Akron, in de staat Ohio, heeft beelden vrijgegeven van de dood van een 25-jarige zwarte man. Die kwam om toen hij door agenten werd achtervolgd en er tientallen keren op hem geschoten werd.

Het slachtoffer is Jayland Walker. Hij werd op 27 juni doodgeschoten na een verkeerscontrole. Agenten dachten dat Walker eerder op hen geschoten had, en van plan was dat opnieuw te doen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fatale aanhouding schokt Brazilië: zwarte man in kofferbak van politieauto gestikt

Het is niet duidelijk hoe vaak er op Walker is geschoten, maar hij had in ieder geval 60 wonden aan zijn lichaam, zegt de politie. Acht agenten zouden op hem geschoten hebben tijdens de achtervolging.

Schieten tijdens achtervolging

Die begon met een verkeerscontrole. Walker zou gevlucht zijn en een minuut later werd een schot gehoord vanuit de auto. Later wisten agenten de auto tot stilstand te dwingen, waarna Walker de benen nam.

Na een paar seconden achtervolging begonnen de agenten te schieten. Zes of zeven seconden lang werden kogels afgevuurd. Een agent probeerde een taser te gebruiken, maar zonder succes.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Agent die toekeek bekent medeplichtigheid dood George Floyd

Voorlopig met verlof

Agenten zouden hebben gezien dat de hand van Walker naar zijn middel ging, mogelijk om een wapen te grijpen. Ze schoten omdat ze zich bedreigd voelden. Later bleek Walker ongewapend.

De agenten zijn voorlopig met verlof gestuurd. Er loopt een onderzoek naar de dood van Jayland Walker. In Akron was er gisteren protest. Demonstranten liepen vreedzaam door de stad en verzamelden zich bij het hoofdbureau van de politie.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore